omschrijving


Omschrijving van jongerencamping Dennenoord in Ommen

Voor de omschrijving van Camping  Dennenoord heb je eigenlijk maar één zin nodig en dat is: “Het is donders gezellig op Camping Dennenoord”. Op de camping kun je van alles doen en niet doen. Je kunt bij ons op verschillende manieren overnachten, je huurt een vakantiehuisje, een tent of je kampeert met je eigen tent op veldjes met gemiddeld zo’n 12 plaatsen bij elkaar. Iedere plaats is voorzien van stroom, dus je kunt je telefoon bij je eigen tent opladen. Er is een zwemvijver, een club, een hoofdgebouw en een aantal sportvelden. Voor een verdere omschrijving gaan wij eerst terug in de tijd. Camping Dennenoord was in de jaren ’50 van de vorige eeuw een boerderij. In de jaren ’60 is begonnen met ” kamperen bij de boer”, later in de jaren ’70 is de boerderij gestopt en vanaf die tijd is het altijd camping geweest. De eerste tijd was het een gezinscamping maar dat ging over op jongerencamping, wat het nu inmiddels al weer zo’n 20 jaar is. Ook de jongerencamping met alleen maar jongeren heeft een ontwikkeling doorgemaakt. Van een paar groepen jongeren zijn wij gegroeid naar één van de gezelligste jeugdcampings van Nederland met in de drukste tijd zo’n 700 à 800 jongeren per dag. De meeste jeugd die bij ons komt is tussen de 15 en 20 jaar, maar soms komen er ook oudere jongeren die eerder bij ons hebben gekampeerd en een reünie willen houden om de sfeer nog een keer te proeven. In het voorseizoen zijn sportclubs of andere verenigingen bij ons aan het juiste adres voor een gezellig weekendje uit met elkaar.

Er zijn eigenlijk elk jaar wel opnamen van verschillende vloggers of omroepen, misschien word je nog beroemd. Op Camping Dennenoord is altijd een gemoedelijke Overijsselse sfeer, daarom is het hier dus ook “donders gezellig”. Om de gezellige sfeer te houden gelden er wel een paar regels waar je je aan moet houden. Er is dag en nacht toezicht en wij hebben een eigen “brandweer” en personeel met BHV of EHBO, ze hebben altijd herkenbare kleding met het woord “CREW” op hun rug. De CREW helpt je verder met je vragen.    

Iedereen die op de camping overnacht krijgt bij aankomst een polsbandje, zodat wij kunnen zien of je een campinggast bent en wat je leeftijd is.

Je mag bezoek ontvangen, maar zij moeten zich eerst melden en een dagkaartje kopen.

De camping is alleen toegankelijk voor kampeerders en hun bezoek. Bezoekers die niet bij een groep horen, mogen de camping niet op.

Want wij moeten ons ook aan de wet houden (ook al vinden wij de nieuwe alcoholwet onverantwoord!! en ondoordacht!!, wij verschillen daarin van mening met de overheid), we willen niet dat jullie een boete kunnen krijgen en wij hoeven er ook geen. Je mag nog wel alcohol bij je tent drinken (met mate dan natuurlijk).